Un pufulet nu a omorat pe nimeni… dar nici bine nu i-a facut!

Share catre altii:

Da, stiu, si noi am mancat pufuleti in copilariesi vata de zahar… si biscuiti cu crema. Si uite ca am crescut oameni in toata firea. Insa, pe vremea noastra, nu am vazut atat de multi copii cu o greutate mai mare decat cea normala pentru varsta lor. Azi insa, sunt multi. Prea multi. Grasi, pufosi, umflati. Suna groaznic! Si jignitor! Dar asta e adevarul.

Copiii nu isi aleg singuri mâncarea din raft, nu si-o gatesc cu mana lor si nici nu decid meniul familiei. Dar cel mai simplu, ca sa dormi bine noaptea, este sa dai vina pe ei: „Numai napolitane vrea sa manance” sau „La pranz, nu accepta decat orez cu lapte„. Tu crezi ca, daca pui asa problema, societatea nu o sa te blameze?

Doar ca nu de gura lumii trebuie sa iti pese tie, ci de ceea ce simte copilul tau când este jignit de colegi, cand simte privirile pline de mila ale trecatorilor de pe strada, cand nu poate purta aceleasi haine ca si colegii de clasa. Si de privirea medicului pediatru ar trebui sa iti pese, care iti spune constant cum greutatea excesiva ii va cauze probleme medicale in viitor. S-ar putea ca viitorul acesta sa fie mai aproape decat crezi.

Tu, ca parinte, esti responsabil de ceea ce mananca cel mic al tau. Nimeni altcineva. Tu il poti invata ce e sanatos, tu il poti obisnui sa manance fructe in loc de dulciuri, tu ii poti inocula sa refuze dulciurile care ii sunt oferite de altii. Totul se educa si se invata. Insa, trebuie sa constientizi tu ca ai o problema. De fapt, totul incepe de la tine. De ce ai alege sa ii dai vata de zahar in loc de o portocala? De ce l-ai lasa sa manance biscuiti cu crema in loc de o banana?

[Trebuie sa citesti si De ce esti inconstientă, mă? Poti sa ma injuri pentru articolul asta sau poti sa ii dai share. E doar decizia ta. Oricum ar fi, ma gasesti si pe pagina de facebook]

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: