„Tu-i ceapa ma-sii” si variatiuni pe aceeasi tema

Share catre altii:

Am o feblete pentru injuraturile romanesti, mi se pare unele dintre ele suna chiar foarte misto. „Tu-i ceapa ma-sii” ma fascineaza in mod special, ca sa mor daca inteleg de unde vine si cam cum ar putea fi pusa in aplicare, dar, ma rog…

Eram per pedes cu cei mici, asteptam la o trecere de pietoni. Exact in dreptul nostru, o Dacie de pe vremea strabunicii mele isi da ultima suflare. Soferul se da jos, tranteste portiera si baga un „tu-i ceapa ma-sii de rabla„. Thea o prinde din zbor si pana acasa am avut un ping-pong verbal: „Tu-i ceapa ma-sii. Ce haios suna. Dar ce inseamna? De ce ceapa si nu ridiche?”. „Thea, asta e o injuratura si nu mai vreau sa o repeti vreodata„. „Ceapa ma-sii, castravetele ma-sii… conopida ma-sii merge, mami?”.

O luna mai tarziu, eram cu Thea in magazin. Cantaresc niste ceapa si, pana sa ajung la carucior, se rupe punga, cepele mele se rostogolesc in 7 directii, imi dau una peste frunte gandindu-ma ce misto o sa fie sa stau cu fundul in sus sa le adun de pe jos in mijlocul magazinului. Theea, in gura mare, de ne-a auzit tot magazinul, prapadindu-se de ras: „Tu-i ceapa ma-sii„. Eu, ingrozita: „Thea!!! Doar am vorbit despre asta„. „Da, mami, dar prea se potriveste!„. Adevarul e ca… nah, copilul avea dreptate.

Cand am ajuns acasa, Thea s-a dus victorioasa la tac-su: „Am aflat in sfarsit de ce se spune tu-i ceapa ma-sii„. Omu’ meu a facut ochii cat… ceapa (ca sa mentin idea povestii) si eu i-am zis, ca o mama responsabila ce sunt (sau ma rog, asa ma dau in fata altora): „Las-o asa cum a cazut! Daca a prins-o din zbor, nu mai ai cum sa i-o scoti”.

[Stii ce? In locul tau as da like la pagina de facebook, ca sa ne mai citesti si alta data. Daca ai facut-o deja, atunci ce sa zic? Bravo, ai intrat in gasca! :)]

 

Share catre altii:

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: