„Tu ai gura mare si esti a naibii” sau mi-am ales facultatea

Share catre altii:

Eram la mijlocul clasei a 12, anul de gratie 199… si ceva. Dupa o batalie cu parintii mei (ambii ingineri) pentru ca am refuzat sa dau la Constructii, am declarat armistitiu: dau la ASE. Ca sa intelegeti: eu am fost de profil umanist din nascare. Nici o legatura cu mate sau fizica. N-am inteles nimic din curentul ala care trece prin baterii si inductia ma lasa rece complet. N-am inteles niciodata la ce ma ajuta matricile si de ce m-ar interesa care e volumul unui cub.

Am zis ca, decat sa fac si mate si fizica la Constructii, ma bine fac doar mate la ASE. Ca orice copil din generatia aia, hai cu meditatiile. Ma capia profu de Economie, ca ma punea sa invat pe dinafara. „Nu pot domne’ sa invat asa ca boul, eu trebuie sa inteleg logic. Si daca spun acelasi lucru, dar altfel asezate cuvintele in propozitie, ce are?”.  „O sa pici examenul, asta are!„. Si imi traiam in liniste suferinta.

Intr-o zi, pe principiul hai ca suntem intr-a 12a si ne permitem orice aroganta, eu si niste colege am plecat de la ore. Acum, sincera sa fiu, habar nu am unde ne-am dus. Ideea e ca ne-am suit in troleibuz si ne-am pus de vorba. Despre ce sa vorbim? Pai care e dominanta oricarui licean in a 12a? Facultatea. „Si tu unde dai? Si cum merge cu meditatiile?„. Vine si randul meu sa zic, abordand cea mai posaca moaca din lume:La dracu’, eu dau la ASE„.

Ei, si atunci mi s-a decis mie destinul. Zice o colega: Esti fraiera. Tu ai gura mare si esti a naibii rau. Ar trebui sa dai la Drept„. In momentul ala, parca s-au deschis cerurile si s-a pornit revolutia in mine. Da frate, asta e, dau la Drept! Mai tarziu le-am dat vestea misto alor mei, cum ca, in mijlocul clasei a 12a, eu m-am sucit si nu mai dau la ASE. Jale, fratilor, jale! A innebunit mama: „Cuuuummm? Cand toata acum doar repeta materia, tu de abia te apuci de ea? N-ai nici o sansa”. Mai ca a facut infarct si alta nu.

Si uite ca, dupa 17 ani neintrerupti de profesat in domeniul juridic, ma felicit pentru alegerea facuta, chiar daca a fost facuta… in troleu! Nu stiu daca sa va recomand sa lasati copiii sa faca propriile alegeri, depinde aici si de fiecare copil in parte si de puterea voastra de a nu va impotrivi. Dar pot sa va spun ca alegerile facute de copii se dovedesc, cateodata, a fi cele bune pentru ei. Mama mea care m-ai facut :), daca citesti asta, sa stii ca si acum as face la fel, daca ar fi sa o iau de la inceput.

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: