Te iei de mine, nu de copilul meu!

Share catre altii:

Am auzit un vecin spunandu-i unui copil: “Spune-i lui taica-tu ca parcheaza ca o cizma. Daca asa o sa ajungi si tu…”. Am observat la scoala o mama spunandu-i fetitei ei: “Uite, aia e colega ta care nu a vrut sa dea bani pentru ziua invatatoarei”. Acum, o jurnalista si-a permis sa se adreseze public unui copil al carui tata nu este pe aceeasi lungime de unda cu jurnalista respectiva (aici).

Suntem oare atat de lasi incat nu ne mai putem purta singuri bataliile? S-au terminat toate argumentele si mijloacele de comunicare incat apelam la copii pe post de “zvonaci si raspandaci”? Am ajuns atat de rau incat scopul chiar scuza mijloacele? Am terminat munitia si “ne batem in copii”?

Ai o problema cu mine? Te iei de mine, nu de copilul meu! Copiii nostri nu sunt raspunzatori pentru faptele noastre si nici nu trebuie sa plateasca datoriile noastre. Ei au drumul lor in viata si in societate. O sa ajungem sa ni se scoata copilul in fata clasei ca exemplu negativ cand nu ne platim rata la banca, o sa fie dat afara din echipa de inot pentru ca mama s-a inscris in partidul de opozitie sau sa ii fie scazuta nota la purtare cand tatal a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.

[Cam pe aceeasi tema: Draga parinte, bunic sau trecator care imi hranesti copiii cu… sau Si copiii vostri trec strada! Sa nu uitati asta…]

4 Parerile cititorilor

  1. Eu personal am patit-o cu diriginta SI directoarea de la scoala fiica-mii… Dupa o sedinta cu parintii in care le-am zis cate ceva, in calitate de presedinte de comitet de parinti, referitor la cum nu e ok sa ne certe ca avem copii prost-crescuti care vorbesc tare pe coridoarele scolii (vorbesc tare, nu tipa sau ceva!), fiind dati afara de la ora pt ca… vorbeau. Mie nu mi-au comentat mai nimic, mi-au zis ca profa care i-a dat afara e tanara absolventa si nu se descurca inca prea bine :))). A doua zi s-au infiintat toate trei in clasa si i-au zis fiica-mii, ridicata in picioare in ora, de fata cu toti copiii si cu profesorul de la clasa, sa ii zica la maica-sa sa nu mai vina sa le invete cum sa-si faca meseria!!! Noroc ca fata mea era sefa de promotie, si n-au avut cum s-o arda la note, ca sigur asta ar fi facut. Si mai e si desteapta si le-a raspuns scurt: „Bine”. Au plecat din clasa dezumflate…

  2. Jurnalista de la Antena a comis un abuz si autoritatile care ar trebui sa protejeze copiii trebuie sa actioneze concret si nu doar sa se autosesizeze si „punct”.Eu nu ma uit la Antena pentru ca am senzatia ca ori de cate ori ma uit imi ofenseaza inteligenta. Nu stiu ce public au dar cei care urmaresc acest program de televiziune nu trebuie sa accepte orice degradare, declasare, manipulare,etc.din partea anumitor angajati.

Spune-ti parerea: