Sa batem câmpii cu Valentine’s vs. Dragobete

Share catre altii:

As putea sa bat câmpii pe tema „Valetine’s vs. Dragobete„, dar nu, multumesc. Si sa va spun de ce: nu are rost.

Pe 14 februarie, in calendarul ortodox se pomenesc cuviosii: Auxentiu, Maron si Avraam, sfantul mucenic Filimon epicopul Gazei si sfantul mucenic Nicolaie din Corint. Ei, sa va vad cum faceti voi marketing pe tema asta. Cum ar fi: „marea petrecere de Sf. Auxentiu” sau „50% discount la bomboane de Sf. Filimon„?. Nu merge, nu? Nu suna prea comercial.

Asa ca, da, si romanii l-au adoptat pe Sf. Valentin, chiar daca e de imprumut de peste ocean, Valentin fiind un preot roman, care casatorea cuplurile in secret, impotriva legii date de Imparatul Claudius care interzisese casatoria. De aici, cateva sute de ani mai tarziu, un tip destept a creat un eveniment de marketing. Atat. Si uite ca a trecut proba timpului si a comertului.

Dragobetele, celebrata pe 24 februarie, a fost creata mult mai tarziu, ceea ce, pe scara existentei omenirii, o face foarte tanara si necoapta. Nici macar specialistii in domeniu nu au cazut de acord asupra etimologiei cuvantului, ca sa cream o poveste frumoasa si s-o „vindem” la public. Pe de alta parte, eu nu am vazut prin oras pernute rosii cu „I love Dragobete„, nu exista „Dragobete cocktail” si nici „Hai cu noi in Bahamas de Dragobete, yeahhh„. O blamam pe Valentine’s, dar nu ne dam silinta sa o promovam pe Dragobete. Dar, daca ati vazut vreo initiativa misto pentru Dragobete, please share, ca poate mi-a scapat, promit sa scriu despre ea.

Si, pana la urma, who cares? Relax and have fun, cu orice ocazie, nu conteaza cine a inventat-o si sub ce titlu. Hai, ca putem sa ne iubim si pe 18 mai, dar si pe 12 august, mai ales pe 5 septembrie cand… nu e nici o sarbatoare! Si ne iubim si romaneste, si englezeste si… chinezeste.

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: