Ne-a facut-o mioartza… s-a razbunat!

Share catre altii:

Mioartza mea era cu fundu’-n sus, dupa am certat-o cand mi-a adus un porumbel pe covorasul de la intrare. Tu-ti coada ta de asasina! Mi-a intors spatele si nici nu m-a mai bagat in seama. Las usa deschisa, ma duc sa arunc prada la tomberon si apoi intru in casa. Seara ii zic omului meu: „Du-te afara si da-i si tu de mancare, ca eu mi-am inchis ambasadele cu ea„. Iese, pis-pis, nimic. Eu, de dupa usa: „Pune-i de mancare, ca vine ea„. Peste 10 minute, ies sa vad daca a disparut mancare. Era neatinsa. Hmmm…

11 noaptea. „Auzi? Ai tras perdeaua in sufragerie?”. „Da„. „Sigur?”. „Da„. „Nu vrei sa mai verifici?”. Omu’, intelept de altfel, cedeaza: „Ma duc sa verific„. Coboara scarile, ajunge pe hol, aprinde lumina. Ma decid sa duc sa ma duc si eu jos, cu un castron plin de coji de mandarina. Nu mai aprindem lumina in sufragerie, ca venea suficienta de pe hol. Eu raman in usa sufrageriei, el se duce spre fereastra.

Vad ceva negru pe covor, care se misca, nu disting ce anume si urlu: „AAAAHH!!! FUGI!”. Timp in care am aruncat in aer castronul cu resturile de la mandarina. Omu’ se sperie de tipatul meu si de zgomotul facut de castronul cazut pe parchet, tipa si el: „CE E?”. „SOBOLAN!!!„. „UNDE???”, zise el in timp ce se suia pe fotoliu. Eu, care ajunsesem pe masa din sufragerie: „Pe jos, unde vrei sa fie, ca doar nu zboara„.

NU-L VAD!”. „UITE-L FRATE, PE COVOR„. „APRINDE LUMINA!„. „Eu nu ma dau jos d-aici nici moarta. Si daca o aprind, fuge. Ia ceva sa-i dam in cap„. Primul lucru gasit pe fotoliul pe care se suise a fost o masinuta de-a lui Cipri. „Il omor acum, sa mor, ii vin de hac, aprinde lumina sa vad unde dau cu masinuta„. „Nu, ia papucul si du-te cat mai aproape de el, ca o singura sansa ai„. „Adu-mi din bucatarie un cutit!„. „Esti nebun, spurci covorul. Sange de sobolan ne mai trebuia in casa„.

Si, in mijlocul filmului nostru de groaza, tocmai cand puneam la cale cel mai odios plan de ucidere, sobolanu’ zice… „Miau„. S-a prapadit mioartza de ras, cred ca nu scosese nici un sunet pana atunci pentru ca nu mai avea aer sa respire de atat ras, a zis ca s-a razbunat pentru toate fazele pe care i le-am facut si noi ei. „Proasta dracu’, era sa te omor.

[O stiti pe mioartza de aici: Cand mioartza are o moaca vinovata… aruncam sapaliga si de aici Bradul de Craciun i-a venit de hac mioartzei. Pentru alte relatari in direct, like pagina de facebook]

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: