Mic tratat de… rufe intr-o cazarma cu doi copii

Share catre altii:

Rufe la mine in casa… ca la o cazarma! Dar cum nu am candidat la alegerile pentru „spalatoreasa sefa” si nici nu s-a oferit altcineva sa fie interimar pe aceasta functie, le-am tinut alor mei intr-o zi o cuvantare de partid cu citate din micul tratat de rufe. De atunci, la noi in casa e ca la Academia de Politie: când se da adunarea la rufe, o data pe saptamana, toata lumea iese la careu. Reguli de convietuire:

1) Rufele nu se lasa duse de vânt pana la baie. Trebuie sa le transporti cu mana ta pana acolo. Cele lasate pe jos in camera… raman acolo pana prind radacini.

2) Rufele nu se intorc singure pe fata. Sa fii sigur ca daca le lasi intoarse pe dos, sunt 150% sanse sa iasa din masina de spalat tot pe dos si sa se usuce… tot pe dos.

3) Rufele nu sunt sinucigase si nu se plonjeaza singure in cosul de rufe. Daca nu le dai tu un branci ca sa ajunga in cos, vor pierde trenul spre masina de spalat si… mai stau o tura. Ca fraierele, pentru ca trenul de spalat vine doar o data pe saptamana.

4) Murdaria nu e pentru rufe ca o raceala, nu se vindeca doar prin trecerea timpului. Rufele nu intra de bunavoie in masina de spalat. Trebuie sa le iei in brate, sa le minti frumos si apoi sa le arunci in masina.

5) Rufele nu stiu sa se duca singure sa leneveasca pe sarma. Trebuie sa le faci tu transferul din masina de spalat pana la sarma, asa cum ti se intampla si tie in concediu când te transfera cineva de la aeroport la hotel. Atunci e placut, nu?

6) Rufele nu sunt sindicaliste si nu isi dau singure adunarea. Lenea lor e atat de mare incat, daca nu sunt stranse de pe sarma, raman acolo pana când se schimba anotimpul. Isi schimba culoarea si textura, deci ai toate sansele ca primavara sa pui la uscat un pulover si sa il iei maiou la toamna.

7) Rufele nu se impacheteaza singure si nici nu nimeresc drumul pana la dulap, fiind chioare rau. Sifonate le lasi, sifonate le porti. Daca nu ti le bagi in dulap, când dau cu aspiratorul ti le azvarl sub pat. Sa nu crezi ca o sa imi stea in gat când te vad cu toate hainele stand pe tine ca pe sperietorarea de ciori.

La voi cum e? Mai adaugam ceva la micul tratat de rufe?

[..si daca esti de accord cu mine, si daca nu esti, tot aici ma gasesti: pe pagina de facebook. Daca ai copil, trebuie sa citesti si Am tuns singura copilul, aproape drept… ii sta aproape bine]

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: