Jurnal de bord: cum e sa lucrezi in zona de nord

Share catre altii:

Compania la care lucrez s-a mutat in zona de nord a capitalei. Dintotdeauna mi-am dorit sa lucrez in zona asta, mi se parea mie ca aici e raiul corporatistilor. Asta, pana cand m-am mutat aici si… mi-a trecut. It’s not heaven, it’s hell!

Parearea mea, dupa o saptamana de venit in si plecat din zona de nord: E haos! E o jungla, o lupta de supravietuire, e care pe care in trafic.

Dimineata e groaznic. Da-i si lupta, baga-te, mai forteaza si tu un galben, ca dimineata oricum galbenul bate spre verde asa un pic, strecoara-te, strange din umeri. Apoi incepe lupta de guerilla pentru un loc de parcare. Ai atatea decizii de luat: o pui pe spatiul verde, o lasi pe trecerea de pietoni, o sui pe gard… Cand, intr-un final te-ai parcat, inspectezi masina, vezi ca nu e zgariata, rasufli usurat si iti faci o cruce mare din aia popeasca. Ai ajuns si azi la birou!

Apoi, vine distractia de dupa amiaza. E misto. E misto rau. Totul e sa prinzi „the golden moment”. Daca te-ai suit in masina cu 5 minute peste momentul magic, esti mancat. Intri in randul de masini si nu mai iesi decat atunci vecinul de banda se decide sa te lase sau prinzi momentul cand tocmai isi verifica perciunii in oglinda si nu e pe faza sa porneasca de pe loc. Sau, daca ai tupeu maxim, te bagi pe a douazecea banda si ii depasesti pe toti.

Semafoarele sunt o placere. Ai timp sa iti verifici mailurile, sa te gandesti la ce ai acasa in frigider, sa faci planuri de vacanta, de cariera, sa iti suni colegii de facultate. Intr-o zi, m-am intalnit cu un fost coleg de scoala primara in trafic, la semafor, eu pe banda din dreapta, el pe banda din stanga. Pana am reusit sa trecem de semafor am aflat tot: ca s-a casatorit, ca nevasta-sa o sa nasca in curand, ce ii gateste soacra-sa care sta la ei si cat de idioata e sef-sa.

Verifici facebookul, ca sa nu mai pierzi timpul acasa, vezi pe linkedin care pe unde s-a mai mutat si vezi in ce stadiu e comanda pe care ai facut-o online acum 2 zile pe nu stiu ce site.

Da, e misto in zona de nord. Iti dezvolta abilitatile soferesti, invatand sa pachezi oriunde si oricum, plus ca devii mult mai manierat, pentru ca uiti sa injuri la volan (nu ai la cine, daca toti merg bara la bara, cine si cum sa se bage intre tine si ala din fata?).

Te iubesc, Bucuresti!

 

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook