Injuraturi noi in trafic

Share catre altii:

Bine, fie, recunosc: injur la volan. Nu stiu cum se face, dar in trafic mi se duce orice urma de buna crestere. Vorba unei prietene: daca imi tai calea ca un bou, te injur ca o vita. Nu e prea constructiv, dar cam asa vine treaba. Dar o fac totusi frumos, cu geamul inchis. Nu de altceva, dar am injurat odata de mortii cuiva, aveam geamul deschis si m-a intrebat un politist, in timp ce stateam bara la bara, langa el:

– L-ati injurat cumva? Stiti ca puteti primi amenda?

– Nu, domne’, i-am facut o urare de bine. Mi s-a parut ca are o zi proasta si mi-am zis sa i-o fac mai frumoasa. Nici el nu m-a crezut. Nu stiu de ce.

Eu sunt o feminista convinsa. Cred ca femeile sunt cele mai destepte si deosebite, doar pentru ca au cromozomii xx. Ca atare, femeile stiu si sa injure mai bine decat barbatii. Au injuraturi mai colorate, mai profunde, pun mai mult suflet. Doar ca injura mai rar.

Am asistat deunazi la o faza care mi-a intarit convingerile.

Clasic, el ii taie ei fata, fara semnal, fara nimic. Ea claxoneaza usor in semn de „esti nesimtit, te bagi si nici macar nu multumesti din avarii„. El, deranjat, pune frana brusca in fata ei, in semn de „eu sunt barbat si fac ce vreau, femeile stau la cratita nu la volan, maine ia metroul„. Pune si ea frana si se da jos din masina. Am zis bine ca nu are o ranga in mana ca ii crapa capul aluia si eu trebuie sa ma duc la Politie pe post de martor. E tot ce imi lipsea, zau.

Ii bate politicos in geam, el deschide. Deschid si eu geamul sa aud ce ii spune, ma gandeam ca invat ceva nou. Ii spune: „Ce pişindreaua mea de brutuşleagă faci, bah?”. Cum? Ce-a zis? P-asta n-o stiam. Notez repede pe telefon „pisindreaua” (ca atat am retinut) si cum ajung la birou, dau in Google. Si ma lamuresc. Nina Cassian, jos palaria! Limba sparga (vezi aici) a devenit virala si e folosita acum si in trafic. Si are efect.

Sa nu va puna dracu’ sa ma suparati maine in trafic. Sa vedeti ce-o sa va spun.

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook