In curand, cu sarmalele la locul de joaca din parc …

Share catre altii:

Zilele trecute ies cu cei mici in parc, la un loc de joaca (stiti voi, tobogane, leagan etc). Car dupa mine o sticla de apa. Ma asez pe o banca, la umbra, intr-un loc bine gandit, astfel incat sa imi pot supraveghea caprele, in orice loc s-ar duce.

Langa mine, o mama cu ditamai geanta dupa ea. Zic: “Ei, asa e cand ai copii mici, si eu ma mutam de acasa de fiecare data cand plecam in parc si copiii mei erau chiar mici”. Nu dureaza 5 minute ca o aud cu striga: “La masa!!!”. Ma asteptam sa vad un biscuite sau o piersica. Nu, mama scoate o casoleta cu ceafa la gratar si cartofi prajiti. Thea vede faza si reactioneaza: “Bine ca nu i-a adus si oala de ciorba!”. Eu intru in pamant, primul impuls a fost sa imi cert copilul si apoi imi dau seama ca de fapt nu am nici un motiv.

Tot zilele trecute ma duc la o policlinica. In sala de asteptare, un alt copil cu parintii. Copilul infuleca de zor un hamburger de la McD. La un moment dat, vad cum ii picura sosul pe pantaloni. Si apoi ii cade pe podea si o zdreanta de salata. Copilul rade amuzat zor nevoie mare. Ciprian se uita la mine si, in gura mare: “Ce nesimtit!”. Eu intru in pamant, primul impuls a fost sa imi cert copilul si apoi imi dau seama ca de fapt nu am nici un motiv.

Dragi mame, bunici, bone, vecine si alte functii inalte in domeniul cresterii copiilor,

Nu hranim copiii in parc, in timp ce se dau pe tobogan. Nu le dam o lingura de supa in drum spre leagan. Nu le aruncam in dinti un copan la semafor in dreptul trecerii de pietoni. Nu le dam sa infulece o costita in sala de asteptare la doctor. Nu aducem crema de zahar ars la groapa de nisip. Nu le dam sa linga o inghetata la casieria din magazin.

Am si eu copii mici. Au fost si mai mici. Nu mi-am mutat bucataria in parc si nici la coada la taxe si impozite. Inteleg ca pentru fiecare dintre noi, copiii nostri sunt cele mai importante fiinte din lume, dar trebuie sa tinem cont ca mai traiesc pe langa noi si alti oameni precum si copiii lor.

Asa cum ne spalam pe dinti doar la baie, hai sa luam pranzul doar in locurile dedicate. Ciulamaua e mai gustoasa la restaurant, iar sarmalele sunt delicioase doar in bucatarie.

Pe bune!

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook