Gradinita perfecta – unde domne’, unde?

Share catre altii:

Eu am dat-o pe Thea la gradinita la fix 2 ani. Da, stiu, unii spun ca e prea devreme, dar copilul meu tanjea dupa colectivitate si activitate mult mai intensa decat puteam eu sa ii ofer acasa. Da, mai stiu ca altii spun ca e foarte bine sa dai copilul devreme la gradinita, ca isi formeaza mai repede imunitatea si devine mult mai sociabil. Nu stiu cine are dreptate, dar acum, privind inapoi, pot spune cu certitudine ca pentru noi a fost cea mai buna alegere.

Am visat la o gradinita care sa aiba de toate: sa se faca educatie domne’ nu doar babysitting, sa fie aproape de casa, sa aiba camere de supraveghere, cu sali spatioase, dormitor separat, mancare buna, educatoare ca niste zane si altele.

Ce am invatat noi dupa 4 gradinte? Gradinita perfecta e un mit. Nu-ti pierde timpul sa o cauti. Ai altele mai bune de facut. Oricum, dupa primul an de gradinita te mai relaxezi si incrancenarea de a gasi gradinita perfecta iti mai piere.

– cu mucii pana la glezne o sa vina din orice gradinita, cel putin in primul an, asta e garantat, indiferent de varsta la care alegi sa il dai la gradi

– la fel de transpirati ii iei din curte, de la joaca, fie ca au doar un leagan pe care se bat 40 de copii, fie ca au enspe’ mii de jucarii si trambuline

– ca sunt patuturile in sala de clasa sau ca au dormitor separate de spatial unde isi desfasoara activitatile, conteaza foarte putin, e aceeasi nebunie inainte de culcare, copii sar ca niste capre iar educatoarele incearca sa ii linisteasca

– camerele de supraveghere sunt un moft; eu m-am uitat pe ele o saptamana si apoi mi-a trecut; mai bine raman cu impresia ca am un copil cuminte decat sa gasesc motiv de cearta (te-am vazut ca ai facut sau ca n-ai facut, ai spart, ai aruncat, l-ai impins pe cutarica, ai tras-o de par pe nu stiu cine etc)

–  nici o educatoare nu va pierde ocazia de a-ti spune la finalul zilei prostiile pe care le-a copilul tau (deci stai linistita, de aflat tot vei afla) si vei afla si de la copil daca educatoarea se poarta frumos cu el sau nu (de abia asteapta cei mici sa spuna).

– oricate supraveghetoare sunt pe cap de copil sau pe metru patrat, tot gasesc dracusorii astia un moment sa isi traga unul altuia cate un sut in fund, o palma in cap, o carioca pe fata, o acuarela in par

– injuraturile…aaa, injuraturile, aceste tentatii la care nu poti rezista, tot din gradinita se invata, oricat de elevat ar fi anturajul (vin cu ele de acasa sau de pe strada, dar la gradi se repeta obsesiv, pana la atingerea perfectiunii)

– indiferent de calitatea acuarelelor si cariocilor folosite, tot vei transforma ceva haine „bune” in pijamale; am devenit experta in scoaterea petelor (reclamele alea sunt mici copii, am zeci de retete de scos petele, nici una nu se aplica la cele „luate” de la gradi)

Asa ca, eu nu am descoperit gradinita perfecta. Dar, daca voi stiti care e, spuneti-mi si mie ca sa o verifice si „institutul meu” si sa scriem despre ea pe www.kidoox.ro.

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook