Geanta mea de vise (visuri) – ce ma intreaba copilul si ce raspund eu

Share catre altii:

Weekendul asta am innebunit ascultând melodia Deliei ‘Da, mama’ (vezi aici). Am ascultat-o si mai tare si mai incet. Si dimineata si seara. De atatea ori, ca o stiu acum si vecinii, ca nu au avut de ales, o stie si ala de la magazinul din colt, I’m pretty sure ca o recunoaste si pisica. Nimeni nu a scapat.

Ei, melodia asta are un vers ‘am o geanta de vise’. Duminca seara vine Thea si ma intreaba: ‘Mami, tu ce ai in geanta ta de vise?

Mami, eu cred ca de fapt a vrut sa spuna visuri, ca se potriveste in context, dar nu iesea rima’. Si, dupa ce ii explic care e diferenta, Thea revine: ‘Si in geanta de visuri ce ai?‘.

Doamne Dumnezeule, nu eram pregatita pentru întrebarea asta. Ce sa ii zic? Ca visez ca ea sa fie atat de norocoasa incat sa isi gaseasca iubirea aia magica si, daca se poate, din cat mai putine incercari? Ca imi imaginez cum o sa isi gaseasca ea echilibrul in viata, whatever that means? Ca imi doresc ca, inainte de a-si gasi linstea, sa experimenteze tot ce e mai bun de experimentat pe lumea asta? Ca imi doresc (rau de tot) sa fiu pe langa ea in toate etapele vietii doar ca sa ma bucur de trairile ei?

Nu, nu cred ca Thea e inca la varsta necesara pentru o astfel de discutie. Asa ca, dupa ce mi-au zburat toate gandurile astea prin cap, concluzionez:

Mami, imi doresc ca tu sa dormi maine la gradi’. Da, imi trebuie un curs de parenting.

 

Share catre altii:

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook