Gabriela Szabo „has a dream” pentru copiii nostri. Voi?

Share catre altii:

Una din temerile mele este ca, atunci cand vor fi mari, copiii mei vor avea fundul cat canapeaua si vor deveni niste legume gelatinoase. Ma bantuie chestia asta, serios, drept pentru care bag sport in ei cat pot.

Intr-o zi mergeam pe holul firmei unde lucrez si vad o figura cunoscuta. Ma saluta, raspund si trec mai departe. Si apoi imi dau seama cine e: Gabriela Szabo. Norocul a facut ca ea sa imi devina de curand colega de serviciu. Un om normal, ca noi toti. Sincer, ma asteptam ca un sportiv de performanta cu istoricul ei de competitii si medalii sa fie un pic… in sferele superioare.

Gabriela a alergat ani de zile pana cand…. s-a oprit si s-a retras din viata sportiva. In loc sa se mute in insulele calde, a ales sa se reinventeze, a reusit sa devina ministru al tineretului si sportului ca sa sprijine o generatie de copii si tineri. Ca sa parafrazez, „Gabi Szabo has a dream”. Un vis care se leaga de spriinirea tinerilor pentru a avea acces la pregatire sportiva, dar si de reconversia profesionala a sportivilor.

Daca unul dintre copiii vostri vrea sa devina sportiv de performanta, sa stiti ca si ea, Gabi Szabo, a pus o caramida la baza viitorului in sport. Sportivii de maine incep sa fie crescuti de azi, daca nu cumva chiar de ieri. Pe de alta parte, uati aminte si ganditi-va ca sportul nu te tine o viata intreaga, va veni si momentul cand, intr-o dimineata, sportivul nu va mai fi sportiv si se va trezi ca nu stie ce altceva mai este. O etapa a vietii care poate fi usor depasita daca nu se neglijeaza educatia.

Mi-a placut Gabi si mi-a dat de gandit. Va recomand sa vedeti un filmuletz, dureaza foarte putin, dar o sa va faceti o imagine asupra felului in care arata viitorul pentru copiii vostri. Si, pe bune, invatati-va copiii sa faca sport, daca nu de performanta, macar de distractie. Hai sus cu mintea oxigenata. Filmul il gasiti aici. Astept parerile voastre!

IMG_8370

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: