Eu si catelul, la spitalul de nebuni

Share catre altii:

Acum cand imi aduc aminte, rad de una singura in timp ce scriu articolul. Insarcinata in ultima luna. Eram cat o taraba de inghetata, mergeam de parca aveam dinamita pe mine si daca ma zdruncinam nitel, exploda incarcatura. Axa trebuia scoasa afara, asa ca am coborat 3 etaje in juma de ora, timp in care Axa a facut zeci de ture jos/sus/jos. Am iesit in spatele blocului, eu am ajuns doar 2 metri mai incolo si o urmaream pe Axa cu privirea, era tot de puteam sa fac (asa credeam eu!).

La un moment dat, vad in zare masina de gunoi. Stiam ca Axa este ingrozita de masina de gunoi, de cate ori o vedea, fugea ca apucata de streche, parca era posedata. Pana sa apuc sa o strig, Axa a vazut masina si tuleo, nene! Am inceput sa alerg dupa ea, sau, cel putin, asta imi imaginam eu ca fac, tinandu-ma de burta, ca aveam „bagaj” pretios la purtator. Gunoierul a oprit masina, a vazut ca am scapat lesa si, crezand ca am nevoie de ajutor, a pornit-o dupa mine. O vecina care tocmai iesea din bloc, crezand ca, de fapt, gunoierul imi facea mie zile fripte, s-a gandit sa imi vina in ajutor, luand-o dupa noi schiopatand.

Stop cadru, sa recapitulam, ca sa fiu sigura ca nu v-am pierdut: un catel sifilitic fugind in zig-zag, dupa care venea o balena de femeie care mergea ca pinguinu’, balansandu-se de pe un picior pe altul, dupa care venea un gunoier fluturand lesa ca un lasou, dupa care venea o babutza pocnind din baston.

La un moment dat, Axa s-a oprit, eu am prins-o de zgarda, gunoierul mi-a dat lesa, babutza m-a ajutat sa intru inapoi in bloc. Ajung in casa, il sun pe om: „Mai am nitel si nasc. Sa iti povestesc!”. N-am mai apucat cui, ca el a luat-o de buna, mi-a inchis instant telefonul si a gonit pe 2 roti pana acasa. Intra pe usa si zice: „Hai la spital!”. Raspund din varful canapelei: „La ala de nebuni, poate!”. Vorba cuiva, un cal mai lipsea in povestea asta si ajungeam la stiri.

Adoptati, nu cumparati!

[O stiti pe Axa de aici: Un caine adoptat – povestea noastra si Un caine care fura ciorapi. Daca dati like la pagina de facebook, o sa primiti articolele fara sa mai miscati un deget… stiti, nu?]

4 Parerile cititorilor

  1. :)) Foarte dragut
    Ti-am descoperit blogul intamplator acum o saptamana si am citit in vreo 2 – 3 ore, la birou, toate postarile tale. Esti foarte haioasa. Ma bucur enorm ca sustii adoptia animalelor!

Spune-ti parerea: