Este exclus cazul „Colectiv” in gradinite si scoli?

Share catre altii:

Deosebit de frumoasa solidaritatea romanilor de astazi. Pacat insa ca suntem solidari doar in astfel de momente.

Observ ca toti sunt gata sa ii linseze pe proprietarii clubului. Au vina lor. Dar, din nefericire, vina nu este numai a lor. Avem autoritati ale statului care primesc bugete pentru a controla astfel de locatii si pentru a se asigura ca astfel de intamplari nu au loc. Avem oameni pregatiti cu fonduri europene care ar trebui sa inspecteze periodic toate locurile in care se aduna oameni.

Pe de alta parte, sunt multi care spun ca acestea sunt riscurile aferente oricarui club, oricarui eveniment tinut intr-o locatie inchisa sau pe stadion, se poate intampla, pana la urma si intr-o sala de teatru. Am uitat oare ce s-a intamplat la maternitatea Giulesti?

Dar s-a intrebat cineva cat de sigure sunt gradinitele noastre? Cate au stingatoare fara termen de valabilitate expirat? Cat de instruite sunt educatoarele privind modul de actiune in caz de incendiu? Dar scolile noastre? Stiu profesorii ce trebuie facut? Paznicii din scoli au si pregatire pentru situatii de urgenta? Pregatire reala, nu doar hartii semnate! Cand au fost inspectate locatiile in care se tin diverse ateliere pentru copii? Cati dintre voi ati aflat ca au venit pompierii in control la gradinita sau scoala copiilor vostri?

Departe de mine gandul de a crea panica, dar sincer, chiar nu v-ati intrebat niciodata? Ce-ar fi ca luni sa ne interesam, fiecare pe unde are copii, cat de pregatite sunt gradinitele si scolile pentru o situatie de urgenta?

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook