Draga stat roman, am murit si am inviat stand la coada, ca sa iti dau bani

Share catre altii:

Generatia bunicilor meu a stat cuminte la rand. Generatia parintilor mei a stat si ea la coada. Generatia mea nu are nici o sansa sa scape de asta. Nici pentru generatia copiilor mei vestile nu sunt prea bune. Poate (stra)nepotii sa vada lumina de la capatul tunelului cozii. Am avut o sarcina simpla: sa inmatriculez o masina (pe care am luat-o cu banii mei, nu ai statului!). Daca stiam cum o sa fie, imi luam naibii tricicleta.

Prima coada: La Posta
Misiunea mea: Sa achit o taxa.
Impresii de calatorie„: Cald, am impartit spatiul meu vital cu inca 25 de persoane in 3 metri patrati, imprimanta aia zici ca decola la fiecare chitanta, o biata functionara manca pe tastatura cu o mana si cu cealalta incasa banii, e bine ca avea grija sa nu isi bage banii in gura si mancarea in sertar.
Durata: Am stat 55 min la coada, dar am supravietuit.

A doua coadaAdministratia financiara
Misiunea mea: Sa pun masina pe rolul fiscal, sa pot achita impozitele.
Impresii de calatorie„: M-am asezat mandra la coada la 07.30, cu o ora inainte de a se deschide si eram a 45a persoana! Ii suspectez pe unii ca si-au pus bunicii pensionari sa vina de la 06.00 sa tina rand. Mi-am zis ca e ok, imi scot laptopul si lucrez la iarba verde, ca, pana imi vine mie randul, o sa infloreasca a doua oara copacii.
Durata: Am plecat in genunchi dupa 3 ore de coada.

A treia coada: La Politie am sperat ca e altfel. Stiam de acum 2 ani ca la ei e civilizat, avand aparat cu bonuri de ordine. Ete nah, ca nimic nu dureaza o vesnicie!
Misiunea mea: Sa inmatriculez masina
Impresii de calatorie„: Aparatul e in continuare pe pozitie, monitoarele deasupra fiecarui ghiseu la fel, dar nu mai functioneaza demult. Am stat la coada, inregimentata intr-un sistem din care nu exista scapare.
Durata: Evident, legea lui Murphy e aplicabila de fiecare data: cealalta coada inainteaza mai repede. Mi-a venit si mie randul dupa o ora si 15 min.

E buna si coada la ceva. M-am imprietenit cu alti „suferinzi” ca mine, am aflat ce mai fac rudele lor, ce impozite mai au de platit, de ce boli mai sufera fiecare si unde isi vor petrece concediul. Am stat la coada ca sa dau bani si ca sa respect legea. Draga stat roman, nu ai vrea sa ma lasi sa iti dau bani stand cu laptopul in brate, facand plata si trimitandu-ti documentele necesare online? Dupa mine nu trebuie sa alergi, nu fac evaziune fiscala, nu ma cauti cu DNAul pe-acasa, eu chiar vreau sa iti dau banii de buna voie. Hai, ajuta-ma si tu sa ti-i dau, in asa fel incat sa imi pastrez si eu demnitatea!

[In locul tau, stii ce as face? As da like la pagina de facebook, ca sa ne mai citesti si alta data. Hai, ca stiu ca ai stat si tu macar o singura data la coada ca sa dai bani]

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: