Draga parinte, bunic sau trecator care imi hranesti copiii cu…

Share catre altii:

Draga parinte, bunic sau simplu trecator din parc, de la locul de joaca, de pe strada, din magazin,

Eu nu le dau copiilor mei sa manance acadele si pufuleti, vata de zahar sau bomboane. Cum nu le dau nici sa bea Cola, Pepsi, Fanta si alte chestii similare. Ursuleti gumati nu au vazut sau mirosit in viata lor.

Asa cum spuneam aici intr-un alt post, imi vine sa innebunesc cand vin copiii de la gradi si ma anunta cu mare fast ca a fost ziua unei colege si au mancat tort albastru cu verde!!! Ca si cum verdele vine de la menta folosita la prepararea glazurii.

La fel imi vine sa innebunesc si cand te vad pe tine ca le oferi copiilor mei astfel de dulciuri. Da, ei vin la tine si sa uita luuuung, si fac niste fete de milogi, si de nemancati, si de oropsiti. Pentru ca sunt copii si stiu cum sa te exploateze emotional.

Te-as ruga tare mult ca, daca nu poti rezista impulsului de a-mi hrani copiii cu astfel de chestii, sa ma intrebi, macar din priviri daca nu verbal, daca le poti intinde punga cu acadele sau batul cu vata de zahar. De asemenea te-as ruga sa iti inghiti limba atunci cand iti vine sa spui: „Vreti si voi Cola? Duceti-va la mami si cereti”.

As vrea sa stii ca unul din job-urile mele pe lumea asta este sa le interzic copiilor mei placerea de a-si lipi o acadea de palatin sau de a-si clatina dintii de lapte intr-o guma. Da, stiu, si noi am mancat asa ceva cand eram mici si uite ca n-am murit. Dar zau ca as vrea sa ma lasi sa evit greselile generatiei mele.

Asa ca nu te mai uita stramb la mine cand iti multumesc frumos pentru ceea ce vrei sa le oferi copiilor mei dar refuz politicos. Nu am refuzat insa niciodata un mar sau o banana.

Daca nu ai copii, probabil ca e greu de inteles. Dar uite, daca eu i-as da cainelui tau crema de ness dintr-un ecler, te superi daca o sa zaca si te duci sa ii iei pastile de la veterinar? Sau niste pufarine, hm, ce zici? Dar, daca ti-as uda florile din gradina cu un Brifcor (mai exista? God, I’m old!), te superi daca se usuca si iti cumperi altele?

Of!

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook