Destinatii pentru copii: Muzeul Trovantilor – impresii, foto, haz

Share catre altii:
Muzeul Natural al trovantilor de la Costesti - la circa 8 km de Horezu spre Rm Valcea

Da, Trovanti. Tro-vanti. Nu stiti ce sunt aia? Nici eu nu stiam. Dar acum, in nestiinta mea, cu putinele mele cunostinte de geologie, as putea sa spun ca sunt niste bolovani. Ma rog, niste bolovani mai deosebiti, nah. Dar merita sa va duceti sa ii salutati.

Ce sunt Trovantii: Oficial, sunt formațiuni de tipul concretiunilor grezoase, legate între ele printr-un ciment carbonatic, datorită apelor calcaroase. Ha! Si acum spuneti asta cu voce tare, sa vedeti cum iese :). Gasiti acolo o placuta cu informatiile stiintifice. Dar, daca vreti sa le explicati copiilor (si aveti din astia mici, ca mine asa), le spuneti ca sunt niste pietre vii crescute intr-un perete de nisip. Trovantii chiar cresc din centru catre periferie, cu 4-5 cm in 1200 ani. By the way, Trovantii arata ca niste creaturi din Regatul de Gheata (rudele lui Kristoff), care zici ca tocmai au facut varicella.

Cum ajungem: Muzeul are o placuta mica pe o poarta de lemn si e amplasat ca naiba’, intr-o curba de pe DNul ce leaga Ramnicu Valcea de Horezu, inainte de a intra in comuna Costesti. Ei, inchipuie-ti cum e sa traversezi DNul cu doi copii dupa tine, pe care ii inveti de cand s-au nascut ca nu traversam decat pe la trecere!!! Aveti mai jos o harta. Sper sa va fi de folos.

Cat costa: nada, intrarea e gratuita, dar purtati-va frumos cu ei, nu ii decojiti si nu incercati sa luati amintiri pentru acasa, ca s-ar putea sa ne trezim cu o taxa pe care sa o simtim la buzunar, ca sa nu mai intre chiar orice nesimtit (ma scuzati) si eu planuiesc sa mai trec pe acolo cand incep copiii geologia la scoala, da?

Program vizitare: cand vreti voi, ca doar e in strada, cum ar veni…

Unde parcam: avem parcare, slava Domnului, vis-a-vis de muzeu,  e parcare „eco” :), adica pietris pe jos, balti cand ploua, 3 caini care te fac de un colt de paine, dar fara noroi si fara taxa.

Triovantii au si website uite aici: http://www.trovanti.ro.

[ Sa imi spuneti daca nu cumva va place Gata cu experimentele in vacantele cu cei mici sau Destinatii pentru copii: Salina Ocnele Mari – impresii, foto, haz. Nu uitati ca eu nu scriu pe boabe de struguri si nici pe stiuleti de porumb, ci pe like-uri la pagina de facebook]

trovanti-e1453880901822trovantharta-muzeul-trovantilor-1024x956

 

O parere

  1. un loc deosebit cu „Trovani ” se gaseste si in jud. Buzau , la Ulmet com. Bozioru , locul se numeste „Babele de la Bozioru”.Un loc calcat foarte putin de catre turisti , ceea ce nu e chiar rau ,gandindu-ne la gratare si amnele.., dar care merita vazut.In zona se mai gaseste si muzeul chihlimbarului la Colti ..se ajunge usor, de la Buzau pe soseaua spre Nehoiu , la Magura se face in dreapta , total 44 km , soseaua destul de buna .La Ulmet se lasa masina si se parcurge restul drumului pe jos, drumul mai nou este marcat de catre oficialii zonei…e frumos, merita vazut aveti si un link pe YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=qmTDxpUxq60)

Spune-ti parerea: