Destinatii pentru copii: Bansko – pro si contra

Share catre altii:

Din foarte multe motive, Bansko mi se pare o excelenta alternativa la Valea Prahovei, atunci cand vorbim de schi. Pe de alta parte, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte cand luati decizia sa va duceti cu cei mici. Ca nah, asa cum iarna nu-i ca vara, nici cand pleci cu cei mici nu e ca si cand ai pleca singur cuc, fara nici o grija.

Pro:

– domeniul de schi – e mare, maaaaare, se gaseste macar o partie si pentru cel mai incepator dintre incepatori, au instalatii pentru si pentru cei mai impiedicati (unii isi indoaie picioarele la teleschi, altii nu se mai pot da jos de pe telescaun)

– siguranta – in permanenta circula pe partii snowmobilul celor de la salvamont, nu am vazut nebuni teleghidati care sa isi dea drumul necontrolat din varful partiei pana la baza

– starea drumurilor – mi-e ciuda ca trebuie sa recunosc, dar drumul pana la Bansko, cu exceptia primilor 100 km de la granite, este foarte pitoresc, se merge prin paduri, cu multe tunele, au multi km de autostrada.

– spa-urile, piscinele si aquapark-urile – daca alegeti un hotel child friendly, o sa aveti ce face cu cei mici chiar si cand afara e viscol sau ploua in mijlocul iernii; unele hoteluri au aquapark-uri indoor nemaipomenite, cu diferite temperaturi ale apei

– monitorii de schi – sunt multi, buni, draconici unii dintre ei, scot un schior acceptabil din copilul tau in doar cateva zile.

Contra:

– coada la telegondola – mori si renasti de vreo 3 ori, prinzi radacini, ai timp sa o suni pe mama, pe bunica, diverse rude indepartate, colegi de liceu pe care nu i-ai mai vazut de 50 de ani, compania de gaze si furnizorul de apa; dimineata stai cam 1-2 ore la coada, timp in care copilului i se face foame, sete, vrea la baie, il strang clapari, ii e frig si cald la diferenta de 2 minute.

– mancarea – in Bansko nu e ca la Nisipurile de Aur, mancarea nu te da pe spate, dar nici nu te omoara; nu pleci la schi pe burta goala, dar nici nu ai ce sa mananci pana nu te mai poti ridica de la masa.

– durata drumului – din Bucuresti pana in Bansko se fac aprox. 7-8 ore (daca mergeti legal), timp in care copilul trece prin mai multe grade de plictiseala si o sa va testeze atat nervii cat si rezistenta la jocurile de copii

[Daca mai vrei sa scriu despre copii, pisici, calatorii… ca la meteo nu ma pricep, iar salvarea balenelor nu e in planurile mele de viitor apropiat, poti sustine acest blog printr-un like la pagina de facebook]

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: