De Sarbatori, hai sa facem… nimic

Share catre altii:

Am citit un articol scris de o colega de serviciu (Elena Popa, geniala in aceasta pledoarie) care ne indemna ca, de Sarbatori, sa „make love, not sarmale”. Da, soro, sunt de acord, as face o petitie pe tema asta, as vota-o ca lege, doar spuneti-mi unde sa semnez.

Visul vietii mele nu este sa fiu Veta in casa. Nu imi doresc sa gatesc tavi de friptura, nu fac intrecere cu vecina la carnati agatati pe balcon, nu ard de nerabdare sa framant cozonac si nu visez la dat cu aspiratorul inainte de Craciun, ca parca e curat de la Pasti. Copiii simt Craciunul si daca mananca pui cu fasole pastai sau daca primesc un cozonac facut de baba din sat. Mioarta ma iubeste si daca mananca boabe si nu mancare gatita.

Veta-n casa a murit, e oale si ulcele, citesti despre ea in cartile de istorie sau auzi pe strada „cum era pe vremuri„. Veta moderna cumpara ce are nevoie de la targul eco, bio, raw vegan si altele, le arunca in cuptor doar ca sa le incalzeasca, poarta rochie cu paiete si nu sort de bucatarie si e gatita pruna ca scoasa din cutie.

N-am ajuns sa fiu nici chiar Veta moderna, dar nici Veta-n casa nu mai sunt demult. Am avut acum cativa ani ceva sclipiri si inceputuri timide de Veta-n casa, dar le-am rezolvat repede. Ma rog, daca il intrebati pe omu’ meu, n-am fost niciodata Veta-n casa. Dar nici el nu mi-a facut assessment cand m-a luat, nu m-a trecut prin teste de bucatareala si curatenie, asa ca nu e ca si cum el spera sa fiu top performer si eu de abia imi ating target-ul.

Hai ca si de sarbatorile astea o sa fiu (tot) eu. Stiti ce misto de vede Revelionul cu toti adunati in pat, uitandu-ne la Bunul Dinozaur? E superb! Ne tinem in brate si radem, pentru ca nu suntem nici unul obositi. Mioartza toarce pe pervaz, pana isi da seama ca s-a incins de la calorifer si isi muta cuibul.

In prima zi a anului nu avem musafiri la masa, nici nu mergem noi pe capul altora, ci ne ducem la patinoar, in aer liber, sa ne cada nasul de la inghet, apoi in curte la o partida de alergat pisica, ca prea a facut burta de la atatea bobite si pliculete.

 

 

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook