De ce esti inconstientă, mă?

Share catre altii:

Exista un razboi surd intre soferi si pietoni. Asta e clar. Pietonii considera ca au prioritate pentru ca sunt pe doua picioare, soferii cred ca au prioritate pentru ca sunt pe patru roti. As zice insa ca, indiferent de ce spune Codul Rutier, prioritatea ar trebui sa ne-o dea gabaritul masinii si simtul de autoconservare al pietonului.

Jur ca eu nu m-as arunca in diagonala pe o trecere de pietoni fara ca masinile sa se fi oprit in dreptul trecerii, nu de alta, dar as prefera sa ma pup cu omu’ meu, nu cu sigla unui bolid. Si nici n-as incerca sa traversez pe unde nu e trecere, nefiind sigura ca am mai mult zglobinol decat o masina.

Dimineata, bulevard de 4 benzi, haos, masini bara la bara. Pe bulevard, e o scoala. In dreptul scolii, o trecere de pietoni. Langa trecere, in fiecare dimineata, un politist. Deci statul plateste un om care sa se asigure ca nu moare vreun copil sturcit pe trecere sau ca un om nu ingroasa lista donatorilor de organe. Pana aici, e de bine!

Si nu va spun ca vad o mama cu doi copii agatati de ea, incercand sa traverseze prin fata masinii mele, cu 10 metri inainte de trecere! Ce faci, femeia lui Dumnezeu, esti inconstienta? Chiar crezi ca norocul tau e cu nemiluita? Dar, daca vrei tu sa faci asta, n-ar fi mai bine sa o faci cand esti singura si nu cu aia doi dupa tine?

Nu inteleg. Sunt ai tai. Nu-i mai vrei? Sau nu vrei sa stai si tu pe langa ei sa le numeri anii? Cine consideri ca e responsabil sa iti invete copiii sa traverseze? Politia, primaria, scoala? De ce, ca d-aia platesti taxe si impozite? Administratorul de bloc, florareasa din colt? De ce, tu nu poti, n-ai timp, n-ai chef, nu vrei?

O claxonez scurt, ii fac semn sa nu treaca si ea imi tranteste: Las’ ca nu mori daca ma lasi„. Eu nu, tu da! Daca nu azi, poate maine.

[Am mai facut pe „moralista” aici: Si copiii vostri trec strada, sa stiti… si aici: Draga parinte, bunic sau trecator care imi hranesti copiii. Nu scriu pe boabe de fasole, ci pe like-uri, asa un like la pagina de facebook e binevenit]

O parere

Spune-ti parerea: