De ce, atunci cand ploua, uitam cum se conduce masina

Share catre altii:

Nu prea inteleg de ce, dar poate ma luminati voi. Mie mi se pare ca, atunci cand ploua, toti conducatorii auto se transforma in niste fiinte duse cu pluta. Pana la urma, chiar daca ploua, tot masina o conduci, nu pluta.

Am senzatia ca scopul tuturor este sa bifeze cat mai multi pietoni stropiti. Daca ii uzi din cap pana la glezne, esti chiar cel mai tare. In momentul in care ajungi in dreptul unui pieton care merge amarat pe trotuar, incercand sa se adaposteasca sub o umbrela, in timp ce isi tine si geanta, servieta, eventual si o sacoasa sau un copil de mana, e musai sa accelerezi. In acest fel, omu’ o sa isi dea seama ca umbrela il ajuta doar partial si ca nimic nu il salveaza de tine, soferul suprem, care mergi in caldurica si cu radioul dat tare.

Victimele ideale sunt cei care asteapta la trecerea de pietoni. Daca cei care doar merg pe trotuar mai pot fi salvati de masinile parcate pe lateralul strazii, cei care asteapta la trecerea nu au nici o scapare. Ca sa nu mai spun ca, ai sanse foarte mari sa bifezi mult mai multi oameni in dreptul trecerii de pietoni.

O alta chestie pe care am observat-o este aceea ca semafoarele isi dilueaza culorile atunci cand ploua. Serios, rosu nu mai este atat de intens, galbenul e mai pal, astfel incat culorile par sa se asemene intre ele. Alta explicatie nu am pentru faptul ca nimeni nu mai respecta culorile de la semafor. Ca doar nu am devenit cu totii color blind de la umezeala.

La fel de interesant este cum se schimba preferintele in materie de locuri de parcare atunci cand ploua. Nu poti sa o parchezi oriunde, pentru ca te dai jos si te uzi. Si doar nu ai venit cu masina la birou ca sa te uzi. Pantalonii uzi si pantofii barcute sunt pentru pietoni, nu pentru tine. Deci, atunci cand ploua, o parchezi pe spatiul verde. Pe iarba nu e nici balta si nu e nici noroi. Este debarcarea ideala. Cum? Erau niste plante acolo? Ghinionul lor.

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook