Dacă nu ştiti parola, dormiti pe preş

Share catre altii:

Chestia nasoala la copii e ca astia cresc. Repede! Iti arunci privirea in alta parte si ei deja au trecut clasa si s-au mai inaltat 10 cm. Thea a crescut si acum ajunge la incuietoarea usii de la intrare, deci, in principiu, ar putea deschide oricui. Pentru ca e inginer, omu’ meu a gasit solutia: mutam incuietoarea mai sus. Pentru ca am citit prea multe carti politiste, am gasit si eu solutia: invatam copilul sa deschisa usa doar daca aude parola stabilita. Asta a fost acum 3 luni.

Ieri am iesit in curte sa duc gunoiul, ca o doamna ce sunt, in pijama, fara sa imi iau cheile in dinti. Am ramas asadar blocata pe afara. Un vant si-un frig, nene… Telefonul in casa (cine dracu’ iese sa duca gunoiul cu telefonul la subtioara?), omu’ meu era in dus, copiii in sufragerie la televizor. Ma uitam lung la cusca Axei, mi se parea ca incap in ea, oricum Axa tine de cald ca o butelie, deci n-o sa mor pana si-o da cineva seama ca nu sunt prin casa.

Zic totusi sa imi incerc norocul si cioc-cioc la usa. Vine Thea:
– Cine e?
– Eu sunt, iubita mea. Deschide repede ca sunt bocna.
Parola?
Hai sa mor, ca am uitat parola. Am zis toate personajele de desene animate si poreclele noastre. Nu se potrivea niciuna. Eram covrig, nu imi mai simteam picioarele.
– Thea, am uitat parola, hai ca ne-am distrat, dar, te rog, deschide usa ca lesin aici!
– Daca nu stii parola inseamna ca esti o intrusa. Daca mai insisti, chem politia.
Ei bine da, am invatat-o si sa cheme firma de paza (nu politia), apasand butonul de panica. Asta imi mai lipsea! Si, desi imi inghetase creierul in cap si mi se varsase toata rezerva de adrenalina, imi aduc aminte parola pe care o urlu cu disperare in voce, topaind de fericire ca m-am salvat.

O aud pe Thea cum umbla la incuietoare, in timp ce imi arunc o privire peste gard, pe strada. Doi adolescenti se hlizeau de mama focului. Pai cine o sa isi tatueze parola pe piept si o sa isi puna blana si après-skiurile cand iese cu gunoiul? EU!

 

 

Share catre altii:

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: