Da’ pe cocoş cum il cheama?

Share catre altii:

Urasc momentele in care sunt penibila si prefer sa le uit. Dar cel despre care va povestesc azi  a ramas de legenda la noi in clanul nostru. Intr-un weekend, ajungem la Conacul lui Maldar. E un loc de vis unde se mananca intr-un mare fel. Intram in restaurant, vine chelnerita: „La noi la conac nu exista meniu, avem in fiecare zi alte feluri boieresti. Azi avem ciorba de rata cu varza, cocoş Alecu umplut cu ficatei si ciuperci„.

Eram atat de obosita si de infometata, ca puteai sa imi dai orice de mancare, boieresc, tiganesc sau unguresc, nu mai conta. Totul era sa nu imi cada capul pe masa si sa incep sa sforai. Ca eram obosita inteleg, dar nu pricep de ce am fost si proasta. Zic: „Cum il cheama pe cocoş? Ca n-am inteles”. Auzi, mah, atat am putut sa zic: CUM IL CHEAMA PE COCOS!!! Cum dracu’ sa intrebi asa ceva? Thea, cand a auzit, sa cada de pe scaun de ras: „Ha ha ha, cum il cheama pe cocoş, cum sa il cheme, mami? Creasta-rosie sau Pene-strambe… ha ha ha…”.

Chelnerita s-a uitat la mine, nu stia cum sa raspunda, daca am intrebat-o serios sau la misto. Eu, cu o moaca posaca, tinandu-mi capul in palme ca sa nu se rostogoleasca pana la usa, ii soptesc omului meu: „Iti dai seama cat e de obosita fie-ta daca rade asa, ca proasta-n targ?„. Omu’ se uita la mine si zice: „Tu vorbesti serios?„.

Chelnerita insista: „Sa va aduc un cocoş Alecu?„. Eu ma uit inapoi la ea: „Alecu, ziceti. Cine s-a gandit sa ii puna numele asta? Nu-mi spuneti, asa il cheama pe patron, nu? Pai si taiati acum cocoşul patronului? Sau Alecu e demult in congelator la racoare?„. Doamne, daca m-ar fi oprit cineva dupa „Cum il cheama pe cocoş„, daca m-ar fi salvat cineva de la umilinta, daca mi-as fi inghitit limba sau m-ar fi apucat sughitul… Cocoş Alecu este o reteta, o metoda de a gati o nu-stiu-ce-specie de cocoş mic. Nu mai intrebati. Lasati-o asa cum a cazut.

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: