Cum imi testeaza rabdarea in fiecare seara, cand se culca

Share catre altii:

Copiii mei sunt extreme opuse cand vine vorba de culcat. Sa va exemplific:

Cipri, acum ne culcam, mami, somn usor„. Si asta a fost. Nu se mai aude nimic, decat un sforait usor peste 5-10 minute. Zici ca are buton de on/off.

Thea, acum ne culcam, mami, somn usor„. Si asta a fost doar inceputul. De aici, se deschide cutia Pandorei si toate fanteziile ei ies din cutie si danseaza pe nervii mei. O piesa de teatru in 5 acte.

Din categoria Nu ma simt suficient de bagata in seama: „Vreau un pup”. „Ti-am mai dat unul adineauri si vreo 5-6 inainte”. „Aia nu au sunat ca pupi de noapte buna. Vreau unul mai mare. Foarte mare. Din ala cu zgomot. Aaaa, si vreau si o poveste”. „Te-am intrebat daca vrei desene inainte de culcare sau poveste, ai ales desene”. ” Da, dar am ales prost de data asta. Trebuie sa imi mai dai o sansa”. Cedez si ii citesc povestea. Trecem apoi la replicile din urmatorul arsenal.

Din categoria  Unde sunt ostenii mei: „Mi-am uitat in sufragerie iepurasul”. „Lasa ca doarme bine acolo. Vezi ca ai in pat testoasa si ursul”. ” Nu, ca doar iepusarul ne pazeste pe toti, astia doi dorm dusi si ei ca si mine. Nu putem ramane fara paznicul cetatii. Tu stii cati monstrii umbla noaptea pe aici”. „Thea, oricum e aglomeratie la tine in pat, zici ca e o tabara de jucarii”. ” Toate au rostul lor, nimeni nu sta degeaba”. Ma duc, iau iepurele, leul si alte animale pe care le mai gasesc, doar ca sa fiu sigura ca nu trebuie sa mai fac drumul inca o data. Plec din camera, in naivitatea mea crezand ca asta a fost actul final. Ma insel.

Din categoria Acum mi-e cald, acum mi-e frig: „Mi-e cald”. „Dezveleste-te”. „Daca o sa imi fie frig?”. ” O sa te invelesti la loc”. „Daca o sa adorm dezvelita si nu o sa pot sa ma invelesc?”. „Stai linistita, oricum vin eu la tine sa te invelesc”.  „Mai bine nu ma dezvelesc deloc”. Caragiale, mon cher, esti mic copil.

Din categoria Sunt deshidratata si o sa fac riduri: „Pfff, acum mi-am dat seama. Mi-e sete”. „Acum 5 minute ai baut o cana de apa”. „E sanatos sa bei apa inainte de culcare”. „Da, dar nu cu bardaca”. „Daca nu beau apa, sa stii ca o sa mor de uscaciune si o sa mi se scofalceasca pielea”. Dau apa la copil, ca sa nu imi reproseze peste ani ca a facut riduri din cauza mea.

Si actul final Nu ma simt suficient de bagata in seama – reloaded: „Auzi? M-ai pupat de noapte buna?”.

Ai vostri cum se culca?

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook