Cand mioartza are o moaca vinovata… aruncam sapaliga

Share catre altii:

Ies din casa intr-o dimineata si o vad. Are o moaca vinovata. Ea care se uita mereu in ochii mei, acum imi ocoleste privirea. „Ai facut ceva, te simt!„. Ea nimic. Ii zic omului; „Ia vezi pe unde calci, ca asta sigur a mai adus o vrabie in curte„. Am cautat, nimic. „Ma enervezi, arata-mi repede ce ai facut„. Ea se tinea tare. In fine, hai ca am intarziat la birou.

Seara ajung acasa cu cei mici. Astia o zbugesc in spatele curtii sa vada ce fac bulbii pe care ii plantasem cu o seara inainte. Si ii aud strigand: „Mamiiiiii… cineva a vrut sa ne fure bulbii„. Cum sa le mai explic, a zecea-mia oara, ca bulbii nu fac plante imediat si ca va dura pana in primavara cand o vedem un varf de planta? Ma duc sa vad.

Soc si groaza, in exclusivitate de la mine din spatele curtii, de dat la Antena 3 in direct, de publicat in Capital la rubrica Administratie locala. Toti bulbii scormoniti, scosi din pamant, azvarliti prin curte. Imi pun mainile in cap, cine dracu a avut ceva de impartit cu gradina mea, dupa ce ca are 3 flori si un boschete, incercasem sa plantez 7 bulbi, uite ce mi s-a intamplat.

Mah frate si o simt pe mioartza cum se gudura pe la picioarele mele. Zic: ” Tu ai facut asta, vita incaltzata ce esti?”. Si o vad iar…moaca aia vinovata. Vine si omu’ acasa. „Uite, nah, ce a facut nesimtita asta„. Omu’ zice: „Nu ea, ci eu, am avut o soparla in curte si am incercat sa o scot cu sapaliga, sa nu va speriati voi de ea. Nu am mai avut timp sa pun bulbii la loc si speram sa ajung acasa inaintea voastra„.

A doua zi, sapaliga era la gunoi. Nu mai avem sapaliga. Nici bulbi. Inca mai avem mioartza. Dar omu’ nu s-a simtit prea bine in seara aia, stie el de ce.

[Despre mioartza noastra am mai scris: Bradul de Craciun i-a venit de hac mioartzei si Cum era sa moara un curier din cauza mioartzei mele. Povestea adoptiei ei o gasiti aici: Cred ca am adoptat cea mai urata pisica]

Share catre altii:

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: