Cand mi se limbă plimba-n gură

Share catre altii:

Stresul copilariei mele a fost generat de faptul ca eu graseiez. Am zis-o pe aia cu „Rica nu stia sa zica rau, ratusca, ramuricala fiecare onomastica, revelion, nunta si inmormantare la care am participat. Eram un fel de clovnul de serviciu. „Unde e Ioneasca aia mica, sa ne zica ceva cu R„.

Am trecut peste „R”, toti s-au obisnuit cu mine deci nu trebuie sa mai „performez” de fiecare data. In schimb, cand sunt obosita, mi se limbă plimba-n gură. Bine, nici cand sunt in apogeul exercitiilor mintale nu imi iese aia cu „Stanca stă-n castan ca Stan” sau „Nici n-am zis c-am zis ce-oi zice, cand oi zice tot oi zice ca sa zici c-am zis ce-oi zice„, dar, orisicat, ma prezint rezonabil. Dar am si momente cand scot niste perle… Thea a facut un sport national din a-mi vana bâlbâielile, e ceva de groaza cum le prinde din zbor exact cand pot sa jur ca ea e cu mintea in alta lume. Cu ce m-a prins recent:

– „Sufla-ti parul” (trebuia sa iasa „sufla-ti nasul si prinde-ti parul„, dar am zis sa le compactez intr-o singura propozitie, ca dimineata numai eu stiu cum de reusesc sa ies din casa cu 2 copii aratand cat de cat onorabil)
– „Leaga-ti picioarele” (copilul trebuia doar sa isi lege sireturile dar, ma rog, nu stii niciodata cum se pot innoda si picioarele)
– „Pune uscatele la rufe” (s-a vrut un „pune rufele la uscat„, dar deh, n-a mai iesit)
– „Ia o batista si sterge servetelul” (ha! doua variante de sters nasul intr-o singura propozitie, sa nu spuna copilul sa nu ii dau de ales)

Oricum, cel mai misto exercitiu de dictie l-am facut la un curs de oratorie: „Fofiţă fondofirliţă, forofifo – fenderliţă şi fifoi fondofirloi, forofifo – fenderloi„. Nu ma intrebati ce a iesit, ca va dati singuri seama daca incercati sa il faceti. Trebuie sa imi ziceti si voi cateva d-ale voastre, dar din alea bune, care sa ma faca sa nu pot sa stau dreapta de ras.

[Intre timp, ce cuvinte noi am mai invatat: Injuraturi noi din trafic]

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: