Bomba din benzinarie

Share catre altii:

Sa fie clar din start, sa nu avem vorbe la proces: nu sunt xenofoba, am un mare respect pentru lumea araba, am trait 1 an intr-o tara araba si a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea, ma duc in concediu in tarile arabe cu ambii copii fara sa imi fie frica pentru siguranta noastra. Dar au si ei uscaciunile lor, cum le are orice tara, orice rasa sau religie si, din pacate, avem cu totii tendinta de a generaliza si de a crea prejudecati.

Un arab, angajat intr-o companie din Romania. Pentru el facturile erau „facaturi„, ca doar asa putea pronunta. Intr-un fel, avea dreptate, stia el ce stia. Se duce intr-o zi la o benzinarie. Alimenteaza si se aseaza la coada la casa sa achite. Grabit si vorbind precipitat, zice: „bomba 4„.

Sa lesine tipa de la benzinarie, s-a albit toata, i-au facut ochii in cap ca la girofar, nu stia daca sa tipe sau sa taca din gura, cauta ajutor din priviri, nimeni nu isi intersecta privirea cu ea. Arabul nostru insista: „Doamna, bomba 4, intelegi la mine?„. Aia saraca intelegea dar… nu ii venea sa creada si nici nu era pregatita pentru asa ceva. Se si vedea ca in filme, cu toata lumea la pamant, cu SWATul pe afara, televiziuni si elicoptere, benzinaria sub asediu.

Vestea buna e ca s-a rezolvat pana la urma, tipa de la benzinarie a incasat „pompa 4” dupa ce i s-a varsat toata adrenalina, iar arabul traieste bine merci si azi in Romania. Pentru binele lui, sper ca lucreaza sa isi imbunatateasca pronuntia, ca sunt multi care sunt slabi de inima si nu stii cum reactioneaza vreunul care s-a uitat la prea multe filme sau stiri.

[Serios acum, eu in locul as da like paginii de facebook, ca articolele acestea sa vina singure la tine :)].

Share catre altii:

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook

Spune-ti parerea: