„Bă prostule, poate am pe cineva care e neam cu tine!”

Share catre altii:

Asta a fost printre putinele cazuri in care mi-a venit sa pup un functionar al statului. As fi alergat dupa el doar ca sa il felicit si sa il intreb daca are copii, in speranta ca si generatia copiilor mei va avea parte de astfel de oameni. Iesisem cu cei mici si stateam la trecerea de pietoni. O Salvare cu nino-nino se aude in zare, toate masinile s-au dat la o parte, care pe unde a putut, numai unul, zmeul padurii, mergea frumos pe banda lui, cu 20 km/ora. Salvarea da iar cu nino-nino, il claxoneaza, el ii face tacticos semn Salvarii sa il ocoleasca, ca doar era liber din moment ce toti ceilalti fraieri se aruncasera pe o parte.

Toti pietonii soferii ii gesticulau sa se dea la o parte. El, nimic, regele junglei urbane. Soferul Salvarii deschide megafonul si ii zice, de au auzit 4 intersectii si 2 statii de metrou: „”Bă prostule, poate am pe cineva care e neam cu tine!!!„. S-a induplecat si prostul pana la urma, ca deh, o avea si el o mama. Poate in Salvare era chiar maica-sa care nastea, ca dupa cum stim, mama prostilor e mereu gravida!

Suntem tampiti. Suntem atat de tampiti si de plini de noi incat nu ne mai pasa de altii. Lasa-i sa moara in intersectie, sa mai faca loc pe Pamant si altora. Ca daca ne dam la o parte din fata Salvarii ne pierdem locul in sirul de masini si mai prindem inca 2-3 semafoare, ceea ce ne loveste mandria in plina moaca. In alta ordine de idei, o singura data in viata mea am chemat Salvarea si am asteptat 3 ore. Acum, nu ma mir de ce. Cum ar fi ca masinile care nu se dau din fata Salvarii sa fie improscate cu vopsea? Ce facem cu mandria noastra atunci, ha? Ca de luat carnetul… slabe sanse. Nu mai e nimeni pe strada care sa faca asta.

Invatati copiii ca nino-nino e un strigat pentru viata, nu un simplu „da-te la o parte”. Poate generatia lor va intelege. Poate asta o sa va salveze chiar voua viata, intr-o zi… ca nu sunteti exclusi de la un atac de cord sau o comotie cerebrala, iar sansele de a fi implicati intr-un accident rutier sunt mari.

[In locul tau, stii ce as face? As da like la pagina de facebook, ca sa ne mai citesti si alta data povestile noastre, care, de obicei, sunt haioase (doar ca azi IAR ni s-a atins o coarda sensibila si n-am rezistat). Daca deja ai facut-o, tot clanul nostru iti spune „multumesc”.]

 

 

 

5 Parerile cititorilor

  1. În cazul de fată ai dreptate cu acel șofer dar nici cei de pe ambulantă nu sunt ușa de biserică. Unul fără sa aibă măcar girofarul pornit a intrat in fața mea noaptea într-un sens giratoriu liber, norocul a fost ca am avut o mașina mică si am putut sa îl ocolesc ca altfel probabil scriam aceste cuvinte din spital sau poate nu mai puteam sa le scriu deloc.

    • Poate ca era dupa o tura suplimentara sau dupa 24 de ore si mai multe interventii. In sensul giratoriu se circula cu 30 km/h conform oricaror indicatoare asa ca la viteza asta respectata nu ai cum sa ajungi la spital…..

  2. Misto reactia celui din Salvare.

    Fata mea are doi ani jumatate si este absolut fascinata de ambulante. I-am tot explicat cat sunt de importante, cum oamenii aia ne duc la doctor sa ne faca bine (nu insist la varsta asta cu discutii despre moarte si pericolele de genul) si ca trebuie sa facem tot ce putem sa le fie mai usor in trafic.

    Fac deja educatie rutiera cu ea, de cate ori suntem in masina. Pe langa ca ‘vanam’ iaia (asa le zice) – suntem atente cand trec si le observa – am grija sa fac loc si-i explic mereu ca este important sa ajunga repede la spital.

    • Asa este, macar ei sa ajunga repede la spital ca acolo mori pe holuri la ce aglomeratie este… Eu am stat cam o ora ca uitase asistenta se mine ai se luasera in discutii la triaj, a trebuit sa o trag de maneca…

Spune-ti parerea: