A auzit cineva de… Romania?

Share catre altii:

Nu stiu de ce, dar azi, de Ziua Romaniei, mi-am adus aminte:

Eram in liceu, plecasem pentru o perioada sa studiez in SUA. Cand a nins acolo pentru prima oara in iarna respectiva, eu, nascuta in mijlocul iernii, disperata dupa zapada de cand ma stiu (nu si dupa frig), am inceput sa alerg si sa ma bucur exact ca un copil. Unul din profesori imi spune: „E prima ta zapada, nu? Voi in Romania nu aveti zapada. Parca sunteti la tropice, nu?”. Mda, ce sa zic, nici eu nu am rude in Burkina Faso, dar macar stiu unde e pe harta.

Cand le-am povestit despre soric, au zis ca si englezii mancau asa ceva, dar cand au debarcat in America acum sute de ani si ca ei de atunci au mai evoluat in materie culinara.

O prietena din Sinaia, plecata si ea in State, tot la studii, s-a enervat intr-o zi pe faptul ca nici unul din colegii de la liceu nu auzise de Romania si le-a aratat o poza:” This is Peles Castle, my family’s house”. Au ramas aia blocati. Au cautat pe net sa vada unde e Romania.

O chestie similara am facut si eu in facultate. Plecata pentru un schimb de experienta in Anglia, satula fiind de cat laudau englezii cladirea in care era facultatea si deranjata ca m-au intrebat de 3 ori daca Romania e in Europa, le-am aratat si eu o poza cu facultatea mea: Casa Poporului. Le-am inchis gura. Nu stia niciunul ce e cladirea aia.

Un fost coleg de serviciu a plecat de curand in Anglia, cu familie, purcel, catel, gasindu-si acolo un job. Azi si-a pus in piept un snur tricolor. Evident, dupa ce colegii au exclus varianta ca e un accesoriu vestimentar, l-au intrebat care e faza cu snurul. El le-a explicat ca e Ziua Romaniei. Replica lor: „Tu iti iubesti tara mai mult decat te iubeste ea pe tine!”. No comment.

La multi ani, Romania! Nu sunt eu cel mai mare patriot in viata, dar cine nu a auzit de tine, nu o sa stie niciodata ce-a pierdut.

 

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook