Sper sa nu ajung in Iad!

Share catre altii:

Ce sa zic, nu e tocmai un subiect haios, dar, cateodata, moartea iti rade in nas. Asa-i? ASA-I? Nu sunt dusa la biserica, nu stiu sarbatorile religioase decat Paste si Craciun si n-am tinut post in viata asta, cred ca nici in cea anterioara. Va rog, spuneti-mi ca nu sunt singura! Am mers doar la 3 inmormantari, mi-a ajuns cat pentru 5 vieti. Despre una dintre ele va povestesc azi. Pe scurt, ca sa scapati repede.

Eram pustoaica. Bunica mea trecuse in partea cealalta. La inmormantare venisera toate babetele din cartier. Aveam un microbuz care sa duca babetele de la cimitir la restaurant, pentru pomana. Nu stiu cum, dar eu am tras lozul castigator si fusesem investita cu misiunea de a ma asigura ca toate babetele ajung in microbuz in 10 minute de cand se termina slujba. Ce vorbesti, domne’? Pai n-a fost usor, ca se opreau la fiecare 5 pasi sa mai depene amintiri. Eu hai-hai, ele stai-stai.

Si, cand ajung la microbuz, zice una dintre ele: „Ce bine ca am ajuns sa ne vedem toate azi. Trebuie sa mai repetam figura asta si alta data„. Cineva din grupul nostru, exasperat de cat a durat drumul lor pana la masina, a replicat: Da-ne tu ocazia!” Nu va mint: m-a pufnit rasul. Ras din ala prostesc, cum te apuca atunci cand iti cade fituica in mijlocul tezei. Stiu, sunt de condamnat, dar, la naiba, nu m-am putut abtine. Am incheiat subiectul, nu mai scriu despre asta. Jur!

Share catre altii:

4 Parerile cititorilor

  1. Pana la urma dorinta celui sau celei din grup s-a indeplinit. La ora actuala nu cred ca mai este in viata nici una dintre batranele prezente la inmormantarea doamnei Ionescu.

  2. In aceeasi nota: eram studenta, vineri dupa cursuri ma despart de prietena mea care pleca acasa in alt oras: Distractie placuta in weekend! Raspunsul : Merg la inmormantare la Matusa … Mi-a picat fata si nu stiam cum sa o mai dreg, dar simteam ca lesin de ras 😉

  3. Am si eu una haioasa…cu o inmormantare: moare matusa unei prietene – matusa ce avea o varsta venerabila si na, toata familia in par, la inmormantare. Neavand cu cine-si lasa copilul de 5 ani, prietena mea il ea cu dansa. Desi mama ii explicase cam ce se intampla pe-acolo, copilul n-a prea inteles multe dar a stat cuminte, fara sa deranjeze pe nimeni, pe tot parcursul slujbei.
    …Cand sicriul a fost coborat in groapa si preotul a aruncat o mana de pamant peste el, ala mic a inceput sa urle ca din gura de sarpe: „BA BOULE, DE CE ARUNCI CU PAMANT PESTE MATUSA MEA????” Asistenta, destul de plictisita, s-a inviorat cu un hohot de ras dar… au sfarsit cu lacrimi in ochi pt ca baietelul a inceput sa planga cu hohote (atingand coarda sensibila a tuturor) ca matusa va fi in pamant si nimeni n-o sa-i mai aduca lui bomboane….

Spune-ti parerea: