10.000 EUR pentru mamele care nasc al doilea copil

Share catre altii:

Da, stiu, nici mie nu mi-a venit sa cred. Am zis intai ca e un film sau un zvon. Insa e adevarat. Stirea e de la inceputul acestui an, deci nu e noua, dar eu de abia acum am aflat. Si mi se pare incredibil.

Intr-o tara in care nu consider ca parintii sunt sustinuti de stat, in care, daca ai un copil primesti o zi libera pe an ca sa il duci la doctor, dar, daca ai doi copii, primesti tot o zi libera (de abia de la al treilea copil primesti inca o zi in plus, adica doua in total, vezi aici), in care un consiliu local s-a gandit sa interzica copiilor sa poarte in parc geci cu fermoar si sa amendeze parintii care stau langa cei mici cand acestie se dau in leagan (vezi aici), sa primesti o asemenea suma de bani pentru al doilea copil mi se pare un basm, o poveste. Dar nu stiu inca daca e un basm frumos sau e o poveste de groaza.

Basmul insa prinde viata in alte tari. 10.000 de euro este suma pe care statul rus o acordă mamelor pentru nașterea celui de al doilea copil dar și pentru fiecare nou-născut ce îi urmeaza acestuia (cauta pe net stirea, o gasesti imediat). Spania acorda 2.500 de euro pentru fiecare copil nascut. Italienii primesc in primii 3 ani de viata peste 3.000 de euro. O fi bine?

Pe de alta parte, vazand atatea reportaje cu familii la limita subzistentei care fac asa usor copii pe banda rulanta, doar pentru a primi alocatia, majoritatea ajungand in case de copii (in cel mai bun caz) sau cine mai stie pe unde (nici nu vreau sa ma gandesc), care traiesc in conditii mizere, ma gandesc la faptul ca o astfel de masura ar face mai mult rau decat bine, crescand numarul acestor copii fara copilarie si sincer, cam fara viitor.

Nici nu stii cum e mai bine.

Pana acum, nici o parere. Dar gasesti comentariile altora pe pagina de Facebook